March 05, 2007

Kelmit

"Kelmien kerho" - hauska sarja, joka on työnnetty ohjelmistossa yöhön täysin syyttä. Prime time taas on ahdettu täyteen Jerry Bruckheimerin Amerikan armeija/poliisi/armeijapoliisi on paras -ohjelmaa. Oikeasti ihmetyttää kuinka paljon suoraa amerikkalaista propagandaa Bonnier ja Sanomat ostavat Suomeen. Nythän kolmosen jatkeeksi on tullut "dokumenttikanava", josta tulee amerikkalaista pauke- ja välkedokkaria, joka ei varsinaisesti eroa millään tunnistettavalla tavalla elokuvatrailereista, ja jonka informaatioarvokin on suhteellisen sama ; "elokuvakanava", joka näyttää samoja uusintaelokuvia, jotka tulivat kolmoseltakin ; ja "äijäkanava", josta tulee pääasiassa ohjelmaa neandertaaleille. Perinteisesti nämä pelotteludokkarit ovat nelosen hommaa, mutta nyt ne näyttävät tosiaan leviävän ihan joka kanavalle. Nelonenkin on tosin huomannut, että CSI:t ovat pakollisia, joten nyt alkaa ihan uusi FBI-sarja, jossa selvitellään rikoksia jollain lukioaineella. Hei, Bruckheimer, kukaan ei vielä selvitä rikoksia liikunnalla, käytä sitä - kansa laihtuu ja rikokset ratkeavat polttopallolla!

Brittisarjoja kiitos heti. Eikä poliisisarjoja sieltäkään.

I'm just bitching about Finnish tv being overrun by Jerry Bruckheimer's army and police propaganda shows and "documentaries" that look like poor trailers for even poorer films. Ban ultra-low voice overs, unmotivated sound effects and flash edits and see how much is left of them.

2 comments:

Anonymous said...

Moi,

enpä ollutkaan ikuisuuksiin käynyt sivuillasi, mutta onneksi sentään nyt!

Allekirjoitan tuon näkemyksesi Bruckheimer-propagandan leviämisestä yhä laajemmalle, vaikkei mulla olekaan kokemusta digikanavien annista. Ja jottei homma menisi ihan tylsäksi, niin tunnustaudun tässä samalla Bruckheimer-junkieksi, sillä tykkään jollai perverssillä tavalla monista sen tuotoksista;-) ja katson niitä aina, kun vaan satun olemaan telkun lähellä. Ja inhoan samalla syvästi moraalia ("kuolemanrangaistus rulettaa" ym.), jota se tuputtaa meille katsojille.

T

PS. Kiitos aamukahviseurasta tänään sulle ja H:lle!

Anonymous said...

Ai niin, ja se polttopalloidea huvitti mua kovasti :-)

T