September 05, 2008

Klassisten aiheiden jäljillä

Pitkästä aikaa tartuin taas vesiväreihin. Päätin aiheen jälleen kätevällä googlauksella - pari sopivaa hakusanaa ja ensimmäinen (järkevä) kuva, joka tulee vastaan. Tekniikka ei ole enää puhdas akvarelli, vaan maalaan nykyään valkoisella guassilla pieniä valokohtia. Nopeuttaa muuten kummasti! Muutenkin olen melkoisen anti-puristi muussa kuin harjoittelutarkoituksessa. Aihe on siis Raamattu-aiheisen elokuvan promomatskusta. Oletettavasti siis Maria.

I broke out the watercolours after a long hiatus. The subject was a result of a proven selection process - a few suitable keywords in google and the first (feasible) image that comes out. The technique is no longer pure aquarelle since I added small highlights with gouache. Anyway, I'm not much of a purist unless I want to limit myself for practise. The subject is from a promotional photo of a Bible-related film, presumably containing Mary.

2 comments:

Anonymous said...

Hei!
Olen tässä jonkin aikaa (Ehkä n vuosi?) seuraillut blogiasi. Nyt täytyy jättää kommentti, kun pitkästä aikaa taas tänne tulin. Näitä viimeisimpiä kuvia katselin, ja ajattelin, että onpas tullut huima harppaus kehityksessä, syykin selvisi, kaksikin: Tuo croqi-ryhmä ja ruskeapapreinen luonnoslehtiö. Croqistahan sanotaan, että jokaisen kuvataiteilijan pitäisi piirtää croqia säännöllisesti, jotta kehittyisi. Ja ruskeasta paperista opin opiskellessa, että jos haluaa harjaannuttaa kolmiulotteista ajatteluaan, ruskea paperi on paras mahdollinen. Samaan ongelmaan olen tosin tömännyt kuin sinäkin, eli saatavuus on huono. Täällä pohjoisessa yksi taidetarvikeliike myy toisinaan, mutta hinta on ollut julmettu tavallisiin verrattuna, eikä laatukaan ole päätä huimaava. -Rupea sinä tuomaan sitä maahan ja myy netissä, kyllä meitä osatjia piisaa! :) Maria

Samuli S. said...

No hei! Kiitos kehuista, kelpaavat aina :) Täytyy kyllä sanoa, että vaikka kovasti hehkutin sitä croquis-ryhmää, en ole ehtinyt sinne pitkään aikaan töiden takia...

Hienoa, että pohjoisessa saa edes kalliilla hyvän väristä paperia vaikka huonompaakin! Pakkauspaperihan on perinteinen vaihtoehto, mutta se on nykyään niin vahattua, ettei siihen meinaa tarttua kynä. En ollut muuten tuota kolmiulotteisuuden ja ruskean paperin suhdetta ennen kuullutkaan, mutta varmaan conte-tekniikalla on helpompi esittää alastonmallin kolmiulotteisuus kuin hiilellä.

Taitaa silti maahantuonnit jäädä väliin, en ole kovin hyvä byrokraatti... Vaikka ehkä sen varjolla saisi tehtyä liikematkoja Galwayhin!